Bandproducten

Metaalproducten van Technische Veren Twente

Het vervaardigen van veren uit bandstaal is een expertise op zich. Verenstaal heeft het wenselijke, maar tegelijkertijd (productietechnisch) nadelige effect altijd terug te willen veren. Als je veren uit bandstaal weet te vervaardigen, dan kun je wel stellen ook thuis te zijn in het vervaardigen van niet-verende metaalproducten. Technische Veren Twente is sterk in het bedenken van efficiënte en kostenbesparende oplossingen, dit vormt bij het voortbrengen van metaalproducten ook vaak het uitgangspunt.

Complexe bandproducten

Technische Veren Twente levert metaalproducten uit bandstaal. De grootte die deze producten aannemen verhouden zich van klein tot middelgroot en komen vrijwel altijd tot stand door aanwezigheid van één of meerdere complexe kenmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bewerkelijke vorm, of het volautomatisch inbrengen van schroefdraad in het product. Technische Veren Twente vervaardigt metaalproducten uit allerhande materiaalsoorten en voorziet in de gewenste/benodigde nabehandeling.

Van kleine tot middelgrote series

Het kan daarnaast voorkomen dat de afnamehoeveelheid op een zodanig niveau zit dat CNC-zetten niet meer aantrekkelijk is. Technische Veren Twente ontwikkelt gereedschap en is hierdoor in staat, tegen eenmalige investering, een concurrerende aanbieding voor deze producten af te geven. Denkt u er aan om uw product te laten zetten, vraagt u dan allereerst een maakbaarheidsanalyse bij ons aan!

Productie van bandproducten

De productiemethode van een bandproduct wordt bepaald op basis van de te verwachten seriegrootte. Om een metaalproduct te kunnen maken, moet er product-specifiek gereedschap gebruikt worden. In de meeste gevallen moet dit gereedschap speciaal worden vervaardigd. Afhankelijk van de complexiteit en seriegrootte van het product kan er gekozen worden voor hand, semiautomatisch of volautomatisch-gereedschap. Technische Veren Twente beschikt over een eigen gereedschapsmakerij voor een snelle en accurate vervaardiging. Lees meer over de vervaardiging van bladveren en bandproducten.

Engineering & gereedschapsmakerij

Een goed functioneren product, begint bij het zorgvuldig bedenken en tekenen van het gereedschap. Dit gebeurt in de Engineering-fase. De basis hiervan is vaak een door de klant aangeleverde producttekening. Natuurlijk kan op verzoek een Engineer van Technische Veren Twente ook faciliteren in het maken van deze tekening. Er kunnen tot op detail-niveau wensen en eisen worden aangegeven, zodat het uiteindelijke product exact voldoet aan de beoogde toepassing en functie. Nadat er samen met de klant een design-freeze overeen gekomen is wordt er gestart met het maken van het gereedschap.

Het productieproces van Technische Veren Twente is ingericht op het vervaardigen van zeer kleine tot middelgrote metaalproducten met respectievelijk een materiaaldikte van 0,08 tot 5 mm.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag een offerte voor uw bandproducten aan!

Veelgestelde vragen over bandproducten