Metaalwaren

Metaalwaren op maat van Technische Veren Twente

Het vervaardigen van veren uit bandstaal is een expertise op zich. Verenstaal heeft het wenselijke, maar tegelijkertijd (productietechnisch) nadelige effect altijd terug te willen veren. Als je veren uit bandstaal weet te vervaardigen, dan kun je wel stellen ook thuis te zijn in het vervaardigen van niet-verende metaalwaren. Technische Veren Twente is sterk in het bedenken van efficiënte en kostenbesparende oplossingen, dit vormt bij het voortbrengen van metaalwaren ook vaak het uitgangspunt.

Complexe metaalwaren

Technische Veren Twente levert metaalwaren uit bandstaal. De grootte die deze producten aannemen verhouden zich van klein tot middelgroot en komen vrijwel altijd tot stand door aanwezigheid van één of meerdere complexe kenmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bewerkelijke vorm, of het volautomatisch inbrengen van schroefdraad in het product. Technische Veren Twente vervaardigt metaalwaren uit allerhande materiaalsoorten en voorziet in de gewenste/benodigde nabehandeling.

Van kleine tot middelgrote series

Het kan daarnaast voorkomen dat de afnamehoeveelheid op een zodanig niveau zit dat CNC-zetten niet meer aantrekkelijk is. Technische Veren Twente ontwikkelt gereedschap en is hierdoor in staat, tegen eenmalige investering, een concurrerende aanbieding voor de metaalwaren af te geven. Denkt u er aan om uw metaalwaar te laten zetten, vraagt u dan allereerst een maakbaarheidsanalyse bij ons aan!

Productie van metaalwaren

De productiemethode van een metaalwaar wordt bepaald op basis van de te verwachten seriegrootte. Om een metaalwaar te kunnen maken, moet er product-specifiek gereedschap gebruikt worden. In de meeste gevallen moet dit gereedschap speciaal worden vervaardigd. Afhankelijk van de complexiteit en seriegrootte van het metaalwaar kan er gekozen worden voor hand, semiautomatisch of volautomatisch-gereedschap. Technische Veren Twente beschikt over een eigen gereedschapsmakerij voor een snelle en accurate vervaardiging van metaalwaren. Lees meer over de vervaardiging van bladveren en metaalwaren.

Engineering & gereedschapsmakerij

Een goed functionerend metaalwaar, begint bij het zorgvuldig bedenken en tekenen van het gereedschap. Dit gebeurt in de Engineering-fase. De basis hiervan is vaak een door de klant aangeleverde producttekening. Natuurlijk kan op verzoek een Engineer van Technische Veren Twente ook faciliteren in het maken van deze tekening. Er kunnen tot op detail-niveau wensen en eisen worden aangegeven, zodat het uiteindelijke metaalwaar exact voldoet aan de beoogde toepassing en functie. Nadat er samen met de klant een design-freeze overeen gekomen is wordt er gestart met het maken van het gereedschap.

Het productieproces van Technische Veren Twente is ingericht op het vervaardigen van zeer kleine tot middelgrote metaalwaren met respectievelijk een materiaaldikte van 0,08 tot 5 mm.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag een offerte voor uw metaalwaren aan!

Veelgestelde vragen over metaalwaren