Bladveren

Bladveren van Technische Veren Twente

Bladveren op maat

Een bladveer is een Technische veer vervaardigt uit band- of plaatmateriaal. Technische Veren Twente engineert, construeert en produceert op klantvraag bladveren in alle mogelijke variaties. Onze bladveren worden vervaardigd uit bijvoorbeeld RVS (1.4310), zacht of natuurhard verenstaal (C75, 1.1248) en we voorzien ze nadien van de benodigde/gewenste nabehandeling. Ook zijn wij, door de aanwezige kennis in het vervaardigen van veren uit harde materialen, ook op ons best bij het vervaardigen van bandproducten uit niet verende materialen.

Toepassingsvoorbeelden van Bladveren

Bladveren kunnen voor allerlei doeleinden worden ingezet, maar hebben eigenlijk altijd één ding met elkaar gemeen: Ze oefenen een klemmende of lossende functie uit. Deze functie komt tot uiting in bijvoorbeeld:

  • Bevestigingsclips
  • (Slang)klemmen
  • (Snel)sluitingen / scharnieren
  • Schotelveren / golfringveren
  • Klemveren
  • Batterijcontacten

 

Productie van bladveren

De productiemethode van een bladveer wordt bepaald op basis van de te verwachten seriegrootte. Om een bladveer te kunnen maken, moet er product-specifiek gereedschap gebruikt worden. In de meeste gevallen moet dit gereedschap speciaal worden vervaardigd. Afhankelijk van de complexiteit en seriegrootte van het product kan er gekozen worden voor hand, semiautomatisch of volautomatisch-gereedschap. Technische Veren Twente beschikt over een eigen gereedschapsmakerij voor een snelle en accurate vervaardiging. Lees meer over de vervaardiging van bladveren en bandproducten.

Engineering & gereedschapsmakerij

Een goed functionerende bladveer, begint bij het zorgvuldig bedenken en tekenen van het gereedschap. Dit gebeurt in de Engineering-fase. De basis hiervan is vaak een door de klant aangeleverde producttekening. Natuurlijk kan op verzoek een Engineer van Technische Veren Twente ook faciliteren in het maken van deze tekening. Er kunnen tot op detail-niveau wensen en eisen worden aangegeven, zodat de uiteindelijke bladveer exact voldoet aan de beoogde toepassing en functie. Nadat er samen met de klant een design-freeze overeen gekomen is wordt er gestart met het maken van het gereedschap.

Het productieproces van Technische Veren Twente is ingericht op het vervaardigen van zeer kleine tot middelgrote bladveren met respectievelijk een materiaaldikte van 0,08 tot 5 mm.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag een offerte voor uw bladveren aan!

Veelgestelde vragen over bladveren