Berco Truck Components

Constantheid van kwaliteit en sociale inslag: al jaren de basis van relatie Berco en TVT 

‘Ieder product van Technische Veren Twente heeft precies de functionaliteit die het moet hebben. Die constante kwaliteit, in combinatie met een uitstekende produceerbaarheid en een kostenefficiënte levering, biedt voor ons een optimale kwaliteit- en prijsverhouding. Dat is waar wij als Berco, samen met Technische Veren Twente (TVT), steeds naar op zoek zijn.’ Tony Roodnat is inkoopmanager en kent TVT als een partner waar Berco inmiddels ruim vijftien jaar heel constructief en plezierig mee samenwerkt. Berco in Schijndel is een TIER 1-leverancier van bedsystemen volgens de hoogste automotive-normen voor grote truck-fabrikanten als DAF, Scania en Daimler. Deze status vereist een groot vertrouwen in een belangrijke TIER 2-leverancier als TVT. En dat vertrouwen is er. ‘Als Berco hebben wij de technische middelen en mogelijkheden om onze nieuwe producten helemaal in eigen beheer tot ongeveer tachtig procent maakbaar te ontwikkelen. Voor die laatste 20 procent, even globaal genomen, komt TVT als partner in beeld. Dan gaat het om een optimale en duurzame kwaliteit, functionaliteit en prijs.’ Tony Roodnat legt uit dat de technische veren in ieder Berco-product de functie hebben om een beweging te bewerkstelligen. Daarbij is geen enkel compromis op de werkzaamheid geoorloofd. ‘Het is die constantheid van kwaliteit die hoort bij Technische Veren Twente.’

Een heel ander aspect dat door de jaren heen de band tussen Berco en TVT heeft versterkt is de keus voor het werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Wij geven er de voorkeur aan om deze collega’s te omschrijven als mensen met verborgen talenten. Wij waarderen het dan ook zeer dat TVT in die zelfde lijn de samenwerking zoekt in de eigen productie’, benadrukt Tony Roodnat.
Al met al heeft deze samenwerking er inmiddels toe geleid dat Berco het volste vertrouwen geniet als leverancier in de lijn bij de genoemde truck-producenten. Op dit moment zijn er 24 technische veren, sterk uiteenlopend in maat en uitvoering, die rechtstreeks door Berco worden verwerkt in de samengestelde bewegende onderdelen.  Denk hierbij aan de toepassing van bladveren, torsieveren en drukveren. Telkens wanneer de opdrachtgever vraagt om nieuw te ontwikkelen onderdelen wordt TVT vanaf het begin in dit proces betrokken om mee te denken over de constantheid van de kwaliteit, die van Berco wordt gevraagd. Dit betekent al vijftien jaar een bijzondere verantwoordelijkheid voor de engineers en productontwikkelaars van Technische Veren Twente. Voor ieder nieuw bewegend concept dat door Berco wordt ontwikkeld is de inzet van TVT van grote waarde.