Dé high-tech verenfabriek
+31 541 58 52 52 info@tvt.nl

ASSA ABLOY

TVT draagt met kennis en kunde bij aan ontwikkelingsproject van ASSA ABLOY.

Eén van de grootste uitdagingen voor een onderneming met een mondiale positie als marktleider is het om deze voorsprong te behouden. ASSA ABLOY, met Nederlandse vestigingen in Apeldoorn en Raamsdonksveer, heeft een rijke traditie als toonaangevende leverancier van innovatieve toegangssystemen. Het eigen European Competence Center is bij voortduring bezig nieuwe technologieën door te ontwikkelen naar praktische en duurzame toepassingen. Het spectrum aan producten is veel breder met deurdrangers, elektromechanische krukken voor deuren en ramen en systemen voor draadloze toegangscontrole. Inherent aan deze technische oplossingen is de toepassing van uiterst verfijnd maatwerk in verentechniek. Waar het specifiek gaat om het doorontwikkelen van mechanische en elektro-mechanische sloten speelt Technische Veren Twente een belangrijke rol.

Ir. Ben Mureau geeft leiding aan de afdeling voor productmanagement en innovatie voor de Benelux. Hij schetst de importantie van partners als Technische Veren Twente binnen het streven van ASSA ABLOY om innovatief te blijven. ‘Binnen ASSA  ABLOY Nederland is enige jaren geleden een groot ontwikkelingsproject gestart. In dit project wordt een grote variëteit aan mechanische en elektro-mechanische sloten ontwikkeld. De diverse veren in deze sloten zijn een bepalend element voor de werkzaamheid, de kwaliteit, de betrouwbaarheid en de levensduur. Het is om die reden van het grootste belang voor ASSA ABLOY Nederland om een partner te hebben die kennis en kunde toevoegt aan dit project. Een onderdeel daarvan is het snel kunnen leveren van prototypen voor testdoeleinden.’ De techniek van ASSA ABLOY vormt de kern van toegangssystemen waarop grote merknamen prijken, zoals NEMEF, YALE EN LIPS.

Sterke ontwerpen als resultaat

Het spreekt voor zich dat een toonaangevend ontwikkelaar en producent als ASSA ABLOY niet over één nacht ijs gaat wat betreft het aantrekken van de meest geschikte partners. Ben Mureau: ‘Na een korte gewenningsperiode is de samenwerking tussen de wederzijdse engineers goed verlopen. De lijnen zijn kort, er wordt snel geanticipeerd op ontwikkelingen en we kunnen in alle openheid discussiëren over oplossingen. Uit deze plezierige en effectieve manier van samenwerken zijn ontwerpen tot stand  gekomen, die volledig voldoen aan de meest recente technische eisen. Een niet onbelangrijke kwaliteit is dat deze oplossingen ook voor een concurrerende prijs te produceren zijn.’ Het team van Ben Mureau is dan ook blij met de samenwerking, omdat een partner als Technische Veren Twente voor ASSA ABLOY belangrijk is om innovatief te blijven. ‘Wij ervaren hen als betrouwbaar, kundig, flexibel en dichtbij. Er zijn geen taalbarrières en als het nodig is treffen wij elkaar snel face-to-face.’

Overtuigd van onze daadkracht?