Dé high-tech verenfabriek
+31 541 58 52 52 info@tvt.nl

Berco Truck Components

Steek die veer maar in… de vrachtwagencabine!

Omdat we vieren dat we 50 jaar bestaan, willen we onze veren én onze klanten weleens in het zonnetje zetten. Zo werken we voor Berco, fabrikant van systemen voor slaapcabines en interieurs van vrachtwagens. De specialisten van Berco zorgen ervoor dat chauffeurs in hun ‘home-away-from-home’ comfortabel slapen. Ze ontwerpen en bouwen slim doordachte opbergsystemen, zodat de chauffeurs optimaal gebruik kunnen maken van de beperkte ruimte in hun cabine.

topsport

“Een truck wordt voor chauffeurs steeds meer een woonhuis, door alle dingen die we mogelijk maken in de krappe ruimte”, vertelt Inkoopmanager Tony Roodnat. “Het ontwerpen en bouwen van zo’n inrichting lijkt wel topsport. Je moet rekening houden met verkeersveiligheid en met het milieu, maar ook met praktische zaken als trillingen en andere krachten in de cabine. We willen dat onze producten voldoen aan de hoogste eisen binnen de automotive branche, dus worden ze uitvoerig getest.”

In de video een praktijkvoorbeeld van een inklapbare trap waarin een veer van TVT zit verwerkt.

Gebouwd op zekerheid

Berco heeft met 70 jaar ervaring een stevige internationale marktpositie opgebouwd. “Onze kracht is dat we alles zelf ontwikkelen. We beschikken ook over de middelen om onze producten zelf te testen en ze te valideren op functionaliteit en comfort. Zo halen we de soms krappe deadlines in deze branche. Onze business is gebouwd op zekerheden, we willen alle processen volledig onder controle hebben. Zodat we zelf efficiënt werken en precies aan kunnen sluiten op het productieproces van onze klanten.”

vorm en functie

“Veren zijn belangrijk voor de vorm en de functionaliteit van onze producten. Daar heeft onze afdeling R&D veel kennis van. Zij weten wat de veer moet doen en hoeveel kracht die moet kunnen hebben. Samen met TVT komen we tot een prototype, dat we na uitvoerig testen ook nog met onze klant afstemmen. Dit proces kan soms maanden of jaren duren voor het definitief opdracht wordt. De opdracht loopt daarna wel een aantal jaren, dus je moet leveranciers zoeken die van de lange adem zijn en met je willen investeren in de toekomst.”

compliment

“Ik moet TVT echt een compliment geven. We zijn behoorlijk selectief en kiezen heel bewust met wie we werken. Dat we voor TVT kiezen komt omdat ze kunnen voldoen aan de strenge eisen van de automotive branche. Ze leveren op tijd, hebben de wil om mee te werken, hun prijs is marktconform en ze bieden goede kwaliteit. Dat geeft vertrouwen en daarom werken we al 20 jaar met veel plezier samen denk ik. In die jaren zijn ze met ons mee blijven groeien, dat is een geweldige prestatie.”

Overtuigd van onze daadkracht?