Dé high-tech verenfabriek
+31 541 58 52 52 info@tvt.nl

M&G Group

Steek die veer maar in… de lucht!

Veren van TVT vind je werkelijk overal in verstopt. Je kunt een ingewikkeld systeem voor rookgasafvoer bijvoorbeeld veel sneller en veiliger installeren, als onze veren op de juiste plek zitten. De toegevoegde waarde van TVT is veel meer dan de veer. Het liefst denken we vanaf het begin mee met de ontwikkeling van een product, zoals tijdens één van onze opdrachten voor M&G Group.

Omdat we dit jaar maar liefst 50 jaar bestaan, willen we een aantal gewaardeerde klanten graag eens in het zonnetje zetten. M&G Group is Europees marktleider in het produceren, ontwerpen en installeren van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen voor o.a. woningen en gebouwen. De kracht van het bedrijf is constante innovatie en het bedenken van kosteneffectieve oplossingen bij het maatwerk dat ze hun klanten leveren.

Bescheiden maar betekenisvol

Daar kan een veer een bescheiden, maar betekenisvolle rol in spelen. De juiste veer kan een product veel gebruiksvriendelijker maken, of het productieproces aanzienlijk versnellen. De juiste veer op de juiste plek zorgt voor een beter eindproduct, dat voldoet aan steeds strengere veiligheidseisen. Dat laatste is voor M&G Group erg belangrijk. “Wij worden door twee zaken constant gedreven om te innoveren”, vertelt inkoopmanager Xander Hoekstra. “Klanten dagen ons uit om steeds beter te worden, en de wetten en regels van de landen waar we actief zijn blijven veranderen.”

In de buis, niet in huis

“Innovatie vraagt om goede samenwerking, gebruik maken van de expertise van je partners. Dat is van groot belang geweest voor het slagen van ons nieuwe product EasySafe: een duurzaam en gemakkelijk te installeren rookgasafvoersysteem. Deze systemen zijn voorzien van een concentrisch oplossing met een rookgasafvoer binnenbuis en een luchttoevoer buitenpijp, zodat de CO2 van een HR-ketel in de buis blijft en niet in huis terecht komt. De binnenste wand van de buis wordt tegenwoordig niet meer van aluminium gemaakt, maar van kunststof. Dat geeft een betere afdichting en geeft de installateur veel meer vormvrijheid. Die kan het systeem dus veel sneller installeren. Wij wilden nog een stap verder gaan en met EasySafe de nieuwe standaard zetten met een afvoer van volledig kunststof.”

Technisch hoogstandje

“Om dat product tot een succes te maken, was een speciale metalen gripring nodig waarmee de installateur eenvoudig de twee buizen aan elkaar kan koppelen”, vertelt Martijn Schuurman, engineer bij TVT. “De gripring moest van een speciaal materiaal zijn, scherp genoeg om zich in te vreten in de beide kunststof buizen. Het materiaal mag niet nagloeien en ook werd er nogal wat trekkracht vereist. Dat maakt een product niet alleen duur, maar ook lastig te produceren. Het leek door al die eisen in eerste instantie een onhaalbaar ding. We stonden echt voor een technisch hoogstandje.”

Flexibel als een tuinslang

“We hebben onze tanden er in gezet en zijn echt out-of-the-box gaan denken. De basis werd een bladveer, die we wel vaker gebruiken om metaal aan kunststof te hechten. Alleen moest het nu zodanig grijpen, dat een installateur na het koppelen de buizen ook weer uit elkaar kan halen als er een stukje af moet. Net zo gemakkelijk en flexibel als je een sproeikop aan de tuinslang koppelt. Dat ging niet over één nacht ijs, er zijn meerdere prototypes over en weer getest in meer dan een jaar tijd. Elk prototype kwam weer een stapje dichterbij het doel. Het resultaat van onze nauwe samenwerking met M&G Group is een speciale push-fit ring, die exact voldeed aan alle gevraagde eigenschappen.”

Tijd en geld besparen

“Dankzij het meedenken van Technische Veren Twente is EasySafe na een traject van twee jaar een top product geworden dat nu bij de groothandels ligt”, besluit Xander. “Een prachtig product, dat veel tijd scheelt. Installateurs hoeven de buizen niet meer met slangenklemmen te koppelen, met deze gripring draaien ze de buizen in één seconde in elkaar. Dankzij de expertise van TVT kunnen wij onze klanten met dit product veel tijd en geld besparen, tijdens het installeren van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen. Gefeliciteerd met jullie jubileum, bedankt voor de uitstekende samenwerking en ga vooral zo door!”

Overtuigd van onze daadkracht?